Quantcast
Channel: Mensen – Libelle
Viewing all 16070 articles
Browse latest View live

Lieve reacties op foto van hereniging Patty Brard en dochter Priscilla

$
0
0

Nadat er elf jaar geen contact is geweest tussen Patty Brard en haar dochter Priscilla, zijn de twee onlangs weer herenigd. Op Instagram deelt ze een foto van hen samen en ze wordt gelijk bedolven onder lieve reacties. 

Het verbroken contact had volgens Priscilla voor een groot deel met alle media-aandacht te maken. Vooral Patty’s deelname aan realitysoap Patty’s Posse zou de reden zijn geweest voor de breuk.

Gelukkig mens

Voor Patty leek een hereniging altijd uitgesloten, maar tot haar grote geluk zijn moeder en dochter elkaar afgelopen week weer in de armen gevallen. “We hebben elkaar teruggezien, vastgehouden en urenlang gesproken”, vertelde de presentatrice in een interview aan Privé. “Ik ben een heel gelukkig mens nu.”

Lieve reacties

Op Instagram deelt Patty een lief kiekje van hun ontmoeting en schrijft: “Love is the message“. Ze wordt gelijk overspoeld met lieve reacties. Fans vinden dat Patty op de foto helemaal straalt. Je kunt volgens hen duidelijk zien dat ze gelukkig is. Anderen schrijven: “Liefde overwint alles” en “Blij voor jullie! Geniet samen”. Estelle Cruijff, Herman den Blijker en Kim Kötter reageren alle drie met hartjes.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Love is the Message! ❤️

Een bericht gedeeld door Patty Brard (@pattybrard) op

Patty in Libelle

Onlangs vertelde Patty nog in een interview met Libelle dat ze hoopte dat Priscilla er op een dag achter zou komen dat je een moeder-dochterband niet zomaar doorknipt. Ze heeft dan ook lang gewacht op deze bijzondere hereniging.

Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het Jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Instagram. Beeld: Brunopress

Het bericht Lieve reacties op foto van hereniging Patty Brard en dochter Priscilla verscheen eerst op Libelle.


Delphine Boël, dochter van koning Albert, wil prinses van België worden

$
0
0

Eind januari werd bekend dat Delphine Boël inderdaad de biologische dochter is van Koning Albert II. Nu wil ze exact dezelfde voorrechten en titels als haar broers en zus.

De vraag is nu dus of België er een nieuwe prinses bij krijgt. Donderdag werd de zaak behandeld in de rechtbank.

DNA-test

Oorspronkelijk ging het Delphine om de erkenning van dat vaderschap, maar dat staat sinds januari niet meer ter discussie. Koning Albert erkende dat hij de biologische vader is van kunstenares Delphine. Ook heeft hij toen een DNA-test gedaan.

Geen troonopvolger

Maar nu wil de kunstenares dus ook prinses van België worden en de aanspreektitel Hare Koninklijke Hoogheid krijgen. Daarnaast wil ze de familienaam Saksen-Coburg aannemen. Als Delphine dezelfde voorrechten krijgt als haar halfbroers Filip en Laurent en halfzus Astrid, betekent dit dat ze ook een inkomen en woning van de staat zou krijgen. Royaltydeskundige Wim Dehandschutter denkt niet dat dat erin zit, aangezien ze geen vermoedelijke troonopvolger is.

Prinses

Ze kan volgens hem wel de titel ‘prinses’ krijgen. In 2015 heeft een wetswijziging bepaald dat alleen (toekomstige) kleinkinderen van de koning de titel ‘prins’ of ‘prinses’ krijgen. Aangezien Boël in 1968 geboren is, kan de rechter besluiten dat zij met terugwerkende kracht toch de titel ‘prinses’ kan krijgen.

Affaire

Delphines moeder, Sybille de Selys Longchamps, zou tussen 1966 en 1984 een relatie met koning Albert II hebben gehad. Albert was bijna twintig jaar koning van België. Inmiddels is hij niet langer het staatshoofd, maar hij mocht na zijn abdicatie wel de titel ‘koning’ behouden. Zijn zoon Filip nam de troon in 2013 van hem over.

Op 29 oktober wordt waarschijnlijk duidelijk of België er een prinses bij krijgt. Dan is namelijk de uitspraak van de rechtbank.

Dít is waarom je het ‘oude’ koningspaar van België nooit meer ziet:

Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het Jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: RTL Boulevard. Beeld: Brunopress

Het bericht Delphine Boël, dochter van koning Albert, wil prinses van België worden verscheen eerst op Libelle.

Verdrietig liefdesnieuws voor presentatrice Dionne Stax

$
0
0

Dionne Stax (35) was 2,5 jaar in de wolken met haar vriend Sytse Oudkerk. Helaas is aan dat liefdesgeluk een einde gekomen. Het koppel heeft de relatie verbroken.

“Dionne en Sytse zijn al een paar maanden uit elkaar”, schrijft het management in een reactie. Het was blijkbaar een gezamenlijke beslissing. Wat precies de reden is van de breuk tussen de presentatrice en Sytse is onbekend.

Media-aandacht

Dionne en Sytse kregen in 2018 een relatie. Sytse is werkzaam als radioloog en kwam zo goed als nooit in de media. Hij zou dan ook moeite hebben gehad met alle media-aandacht die hij kreeg als ‘vriend van’. In 2017 gingen er geruchten dat Stax een affaire zou hebben met de getrouwde Humberto Tan, maar dat hebben de twee nooit bevestigd.

Dionne op tv

In augustus 2019 presenteerde Dionne haar laatste NOS Journaal, daarna maakte ze haar overstap naar de Avrotros. Voor deze omroep maakt ze het radioprogramma Stax & Toine en het tv-programma DNA onbekend. Voor Omroep MAX maakt ze het programma Van onschatbare waarde.

Eerder had Dionne Stax een relatie met déze NOS collega:

Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het Jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: NU.nl. Beeld: Brunopress

Het bericht Verdrietig liefdesnieuws voor presentatrice Dionne Stax verscheen eerst op Libelle.

Marleen (43): “Twee van mijn kinderen hebben een enorm gat in hun hand”

$
0
0

Uit recent onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) blijkt dat jongeren meer geld te besteden hebben dan vier jaar geleden. Toch vinden ze dat ze geld tekortkomen. Marleen heeft vier kinderen tussen de 15 en 21 jaar; twee ervan kunnen écht niet met geld omgaan.

Marleen: “Mijn oudste had al vrij jong een gat in zijn hand en dat heeft uiteindelijk tot grote schulden geleid. Het begon met een verkeersboete die hij niet betaalde. Er kwam wel geld binnen, maar dat ging op aan kleding en schoenen. Hij heeft de boete laten oplopen tot 1500 euro en moest uiteindelijk zelfs voorkomen. Een pijnlijk verhaal natuurlijk. We hebben hem er talloze keren op gewezen dat hij moet betalen en dat wij het niet gingen oplossen. Heel vervelend voor hem, maar de enige manier om te helpen was hem (financieel) niet helpen. Mijn derde kind is een soort levende ‘Loesje-uitspraak’: ‘aan het eind van m’n geld houd ik altijd een stuk maand over’. Hij werkt en krijgt de eerste van de maand betaald. Op dag drie of vier is alles op.

Geld als middel

Mijn andere kinderen, de tweede en de jongste, hebben wel besef van geld en waarde. Hoe het komt dat ik er twee heb met een gat in de hand kan ik lastig verklaren. Ze krijgen dezelfde opvoeding. We hebben een stabiel leven; mijn partner en ik zijn dertien jaar samen en ik ben zelfstandig ondernemer. We hebben het goed, ook financieel. Dat is anders geweest; ik was een alleenstaande moeder en leefde met mijn gezin van de bijstand. Door goed met geld om te gaan ben ik waar ik nu ben. Ik wil mijn kinderen bijbrengen dat ze de waarde van geld niet als status zien, maar als middel om te doen wat je graag wilt.

Rood staan is het nieuwe saldo

Misschien heeft het te maken met het type kind, onzekerheid, groepsdruk, de vrienden waar ze mee omgaan en de digitale wereld. Ze hebben een bankpas, die halen ze langs een pinautomaat en er is betaald. Geld is niet meer zichtbaar. Jongeren kunnen rood staan en dat is ‘het nieuwe saldo’. Ze snappen niet dat je geld op is als je rood staat en dat bestedingsruimte niet betekent dat je nog geld hebt. Zolang banken dat toestaan is het als ouder lastig uitleggen dat je geld dat je niet hebt ook niet kunt uitgeven.

Limited edition

Mijn zoon van 17 jaar koopt merktruien van 95 euro of limited edition sneakers van een paar honderd euro. Van die schoenen waar je je voor moet inschrijven. Het zijn niet alleen kleding en schoenen, ook geluidsboxen, rugzakken, noem maar op. Het gaat om het logo. Hij is heel gevoelig voor dure spullen en ik denk dat erbij willen horen daarin bepalend is. Plannen is ook een moeilijk ding voor hem. Hij leeft in het nu en is niet bezig met het einde van de maand.

Geld sparen

Om mijn kinderen toch een beetje te beschermen, boek ik iedere maand 150 euro van hun rekening over naar de spaarrekening. De oudste twee regelen het inmiddels zelf en dat gaat goed. Al duurde het bij mijn zoon van bijna 21 echt heel lang tot hij door had dat je geld opzij moet leggen als je iets wilt. Dat ze moeten werken voor hun geld weten ze wel. Ze hebben alle vier een bijbaantje en die van 17 zelfs twee. Hij verdient veel, zo’n vijf tot zeshonderd euro per maand. Hij wil zijn scooterrijbewijs halen en een scooter kopen. Om hem te helpen, boek ik maandelijks 100 euro extra naar de spaarrekening. Iedere maand is hij opnieuw boos dat ik dat doe, maar hij heeft gewoon begeleiding nodig, anders gaat die scooter er nooit komen.”

Interview: Annemieke Riesebos. Beeld:iStock

Het bericht Marleen (43): “Twee van mijn kinderen hebben een enorm gat in hun hand” verscheen eerst op Libelle.

Kijkers ‘Mr. Frank Visser doet uitspraak’ schrikken van grote bende bij buren

$
0
0

Thomas en Samantha hebben een grote hekel aan het autokerkhof bij de buren. Het veroorzaakt veel overlast en ze zijn bang voor brand. Ze schakelen de hulp in van Mr. Frank Visser. 

En dat doen ze niet zomaar, want ook de kijkers thuis staan versteld van de grote bende bij de buren.

Een zooitje

Deze week rijdt Mr. Visser af naar Pernis, waar Thomas en Samantha 1,5 jaar geleden een huis in een gezellige straat hebben gekocht. Helaas is het niet zo gezellig als ze dachten, want op het naastgelegen terrein houdt hun 87-jarige buurman er een autokerkhof op na. Zijn zoon Daniel sleutelt er regelmatig aan campers en veroorzaakt veel geluidsoverlast, waardoor Thomas en Samantha niet meer in hun tuin kunnen zitten. Daarnaast vreest het stel voor brand doordat er voertuigen vol met brandstof staan die lekken. “Het is een zooitje”, zegt Thomas.

Zelf bepalen

De familie van Dijk begrijpt niks van al het gezeur en ziet het probleem niet. Ze doen het al meer dan dertig jaar zo en zij zijn van mening dat ze zelf mogen bepalen wat ze wel en niet op hun terrein zetten. Ze zijn dan ook niet van plan om de bende op te ruimen. Hoogste tijd dus voor mr. Frank Visser om het probleem voor eens en altijd op te lossen.

Brandgevaar

Het grote deel van de kijkers staat achter Thomas en Samantha. Ze zijn namelijk erg geschrokken van de enorme bende bij de buren. Vooral omdat de 87-jarige man vanwege zijn leeftijd bijna nooit meer buiten komt. En al die lekkende brandstoffen vinden ze ook maar gevaarlijk. “Ik zou het ook niet fijn vinden om daar naast te wonen, zeker niet vanwege het brandgevaar”, schrijft een kijker op Twitter.

Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het Jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Mr. Frank Visser doet uitspraak, Twitter. Beeld: Ruth van Baaijen | Talpa

Het bericht Kijkers ‘Mr. Frank Visser doet uitspraak’ schrikken van grote bende bij buren verscheen eerst op Libelle.

Naam ‘Archie’ steeds populairder in Amerika door komst Harry en Meghan

$
0
0

De komst van Harry en Meghan in Amerika heeft voor nogal wat opschudding gezorgd. Maar het meest opvallende is dat de naam Archie steeds populairder wordt. 

Deze naam stond in 2019 nog op plek 988, dit jaar steeg de naam ruim 300 plekken – naar de 672e plaats.

Babynaam Archie

Of het echt alleen door de komst van Harry en Meghan komt, is natuurlijk lastig te zeggen. Maar de geboorte van Archie Harrison Mountbatten-Windsor zal hier vast wel íets aan hebben bijgedragen. In Engeland is de naam nog veel populairder: in 2019 was het zelfs de derde meest populaire naam voor een jongen bij moeders onder de 25 jaar.

Meghan

Opvallend is ook dat de naam Meghan de afgelopen jaren steeds populairder werd. In het jaar 2017 stond deze naam op plek nummer 1404. Nadat ze in 2018 met Harry trouwde, steeg de naam naam nummer 701. Of de naam Harry hierdoor ook gestegen is? Dat is nou net niet het geval. Deze naam zakte zelfs op de ranglijst.

Foto’s: dit is het nieuwe (gigantische) huis van Harry, Meghan en Archie:

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: The Huffington Post. Beeld: Brunopress

Het bericht Naam ‘Archie’ steeds populairder in Amerika door komst Harry en Meghan verscheen eerst op Libelle.

Hanneke: “Deze blakende verliefdheid was het begin van mijn Lesbische Lente”

$
0
0

Hanneke Mijnster (aanstormend veertiger) leest, praat en schrijft het liefst over liefde. Co-oudert vol overtuiging en vindt cola bij de lunch helemaal niet gek. Ze woont vlak bij de kust en zoekt al jaren een hobby. Op dit moment is het hardlopen. Ze is single en mist de liefde enorm

Ze heette Mientje. En ik heb haar nog steeds. Mijn babypop op ware grootte, die ik ergens in de jaren tachtig voorzag van twee mintgroene punaises in de oren. Dat vond ik wel mooi passen bij het donkerblauwe maillotje dat ze droeg. Ik reed haar rond in een roze wandelwagen en ik gaf haar kusjes wanneer ik het zielig vond dat ik te lang met de barbies speelde.

Tomboy

Toen ik een jaar of zes was, vond mijn moeder het wel kek om me een kort koppie te geven. En met kort bedoel ik echt kort. Een plukje zou de vijf centimeter niet halen. Tuinbroeken droeg ik ook, en praktische schoenen. Zelf wilde ik het liefst lakschoentjes en lang haar, maar dat vergde toch zeker drie jaar zeuren voor het eindelijk zo ver was. En eind jaren ’80 speelde ik wel eens Tetris op mijn broertjes GameBoy, maar een tomboy was ik zeker niet. Ik wil maar zeggen, de regenboogvlag ging niet bij me wapperen.

Verliefd

En toch werd ik, na mijn verrassende ontmoeting met de bonkige barista, tot over mijn oren verliefd op een vrouw. Niet op haar overigens. Nee, het bleek een blonde brandweervrouw die mijn hart volledig in de fik zette. De avond van de eerste zoen heb ik meteen mijn broer gebeld om het te vertellen en de volgende ochtend vierden we mijn moeders verjaardag en ook daar kon ik het met moeite twee uur voor me houden.

“Zeg het maar, hoe heet ‘ie,” vroeg mijn moeder toen ze me zag glunderen. En ik noemde zonder blikken of blozen haar naam. “Een vrouw ja. En ze is fantastisch. Moet je kijken hoe knap” en direct schoof ik haar datingprofiel onder mijn moeders neus. Echt een coming out was het dus niet, want ik heb nooit in de kast gezeten. Wel was deze blakende verliefdheid het begin van mijn Lesbische Lente.

Tetris

Ineens viel er zoveel op zijn plek. Het leek wel Tetris. Daarom kon ik zo gedetailleerd kijken naar toffe vrouwen. Iedereen vind Beyoncé prachtig, maar mijn girlcrushes zijn niet op één hand te tellen. Daarom vond ik de zus van mijn middelbareschoolverkering zo fascinerend. Daarom stond ik iedere keer met tranen in mijn ogen op de Gay Pride. En ik maar denken dat ik het zo sneu vond ‘dat die mensen’ vast een heel zwaar leven hadden. Terwijl ik mezelf toch jaren een tikkie apart had gevoeld, was het nooit in me opgekomen dat ik helemaal niet zo automatisch hetero was.

Volgende level

Dolenthousiast deelde ik mijn nieuwe ervaringen en inzichten met mijn vriendinnen. Schaamteloos en vol verwondering. En iedereen was net zo blij voor me als ikzelf. Ze zochten regenboogshirtjes voor me, versierden een sloepje voor de pride en deelden filmpjes met uitleg over scharen (dat is next-level-lesbische-seks) en alle types gay girl. Hier en daar kwam wel de vraag of het geen fase was, of ik een piemel toch echt niet zou missen en wie er nu dan het mannetje en wie het vrouwtje was. Opvallend vaak hoorde ik ook dat het iemand niks verbaasde, of dat ze het altijd al wisten. Dat vond ik het meest apart, omdat het voor mezelf nogal een verrassing was. Had lekker wat gezegd joh, had ik jaren eerder het volgende level kunnen aantikken.

Cadeautje

Maar ach, wat geeft het ook. Ik heb nooit iets ontkend of weggedrukt. Ik heb geen spijt van mijn lange relatie met een man en ben dankbaar voor de twee fijne jongens die ik met hem heb gekregen. Dat ik diep in dertig deze nieuwe dimensie in mezelf ontdekt heb, zie ik als een cadeautje. Net als de onzekerheden die het met zich meebracht. Nooit gedacht dat ik me nog eens maagd zou voelen, bijvoorbeeld. Nooit gedacht dat ik überhaupt zoveel zou voelen. De brandweervrouw bluste de relatie na een paar maanden vakkundig uit en sindsdien wonnen de vrouwen het steeds weer van de mannen. Ik heb het liefst een meisjeshand in de mijne. Past namelijk precies.

Beeld: privé

Het bericht Hanneke: “Deze blakende verliefdheid was het begin van mijn Lesbische Lente” verscheen eerst op Libelle.

Zorgenzoon – deel 12: “De instelling uit Groningen belt om te zeggen dat Lars is ontsnapt”

$
0
0

Wegens ernstige gedragsproblemen is Lars in mei 2018 op de gesloten afdeling van een instelling geplaatst. Omdat hij regelmatig slaags raakt met andere jongeren, zit hij een poosje in een andere jeugdinstelling in Groningen. Ondertussen komt de uitslag van het persoonlijkheidsonderzoek binnen.

Oktober 2018. Het psychodiagnostisch onderzoeksrapport is gereed, zo meldt de gedragswetenschapper. Finally! Harm en ik worden ontboden op het ‘stoute kinderen landgoed’. Normaliter zou Lars hier ook bij zijn, maar hij zit nog in zijn time out periode in het hoge noorden. Bij een slap bakje koffie wachten we tot alle genodigden zich verzameld hebben in de overlegkamer. Het is vreemd om hier te zijn zonder Lars. Ik mis zijn donkerblauwe ogen, zijn argwanende blik, zijn opgetrokken schouders. Ook al kan hij niet mee naar huis, het is altijd fijn om hem even te zien. Een haastige hug te kunnen geven. Nu moeten we het doen met een handvol mensen die op welke manier dan ook bij hem betrokken zijn. Zijn mentor, zijn gedragswetenschapper, de teamleider, de psychiater, de gezinsmanager van Jeugdzorg en de systeemtherapeut. Iedereen vindt iets of heeft iets te zeggen over Lars. Maar bijna niemand weet hoe het is om van hem te houden.

22 pagina’s

22 Pagina’s telt het rapport. Alles is onderzocht; zijn intelligentie, zijn morele besef, eventuele angststoornissen, zijn psychosociale en zijn sociaal-emotionele ontwikkeling, zijn zelfbeeld, zijn houding ten aanzien van geweld, zijn visie op zijn ouders, zijn toekomstbeeld. Ik scan de conclusies. Zijn ADHD komt al snel naar voren, maar voor het autisme zijn geen significante scores aangetroffen. Wel angststoornissen, als gevolg van het pesten op school en de ruzies tussen zijn ouders. ‘Het gezinsklimaat werd voor de scheiding reeds gekenmerkt door stress en onderlinge ruzies. Dit heeft het mogelijk ook lastig gemaakt voor de ouders om sensitief aan te sluiten op de behoeften van Lars. Daarbij beschrijft Lars een verschil in opvoedstijl wat mogelijk onduidelijkheid met zich mee heeft gebracht.’ Verschil in opvoedstijl. Zo kun je het ook noemen.

Hutje op de hei

Lars heeft verder zeker moreel besef, weet wat goed en kwaad is. Hij heeft wel vertekende denkpatronen, mede veroorzaakt door het leven op straat en de codes die daar gelden. ‘Het is geen gewetenloze of verharde jongen, al kan dit zo overkomen op momenten dat krenking een rol speelt, maar in de kern is Lars niet gewetenloos,’ lees ik verderop. Thank God.

Helemaal onderaan staat de algehele conclusie: Lars is gebaat bij een veilige leefomgeving waarin duidelijkheid en grenzen de boventoon voeren. Waarbinnen hij zich niet hoeft te profileren of te meten aan andere jongeren. ‘In de dagelijkse omgang is het belangrijk om te beseffen dat straffen niet werkt, Lars leert daar niet van en krijgt alleen de bevestiging dat hij er niet mag zijn,’ lees ik.

“Kortom,” vat de psychiater samen, “Een verblijf op een gesloten afdeling is voor een kind als Lars niet geschikt.” Wat wel? informeren wij gespannen. “Een hutje op de hei en een op een begeleiding.” Harm en ik slaken een diepe zucht. Ongelooflijk. Na zeven maanden te hebben doorgebracht op een gesloten afdeling is de conclusie dat deze aanpak totaal ongeschikt is. Ik heb zin om te schreeuwen en te stampen. Een steen door de ruit te gooien. Waanzin dit. In een waas reis ik terug naar huis. Hoe heeft het toch zover kunnen komen? Hoe moet het nu verder? Ik denk aan Lars die op dit moment vast op zijn eenpersoonsbed ligt in Groningen en tekenfilms kijkt.

Stil naast elkaar

Een delegatie van het begeleidersteam plant een tripje naar het noorden. Want ja, Lars krijgt ook inzicht in de uitkomsten van zijn eigen onderzoek. Ik hoor dat hij het goed vindt dat alle betrokkenen een exemplaar van het rapport krijgen. Al maakt hij zich zorgen dat hij er langer door bij gesloten Jeugdzorg moet blijven. Ik bezoek hem die zondag alleen. Hij is stiller dan anders. Zelfs in biljarten heeft hij geen zin. Ik stel voor om met hem naar zijn kamer te gaan. Die is krap en ietwat viezig. Wat een verschil met zijn ruime kamer in zijn ‘eigen’ instelling. Zonder iets te zeggen liggen we naast elkaar in zijn smalle eenpersoonsbed en kijken televisie. Ik probeer nergens aan te denken en concentreer me op het moment. Het is fijn Lars zo dichtbij me te voelen. Buiten begint het al te schemeren. Tijd om terug te rijden. Terug naar huis, waar Bente wacht.

Ontsnapt

Vier dagen later gaat de telefoon. De instelling uit Groningen belt om te zeggen dat Lars is ontsnapt. Samen met een andere jongen. Ze hebben het ijzeren hek opengeknipt met een nijptang en zijn naar buiten gewandeld. Hoewel ik schrik, ben ik ook onder de indruk. Wat een lef en doorzettingsvermogen heeft dat kind. Ik merk dat ik een stuk minder in paniek ben dan drie maanden geleden.

Het is een kwestie van wachten nu. Tot hij hier voor de deur staat. Ik twijfel geen moment dat hem dat niet gaat lukken.

Op het balkon

Die nacht luister ik naar de geluiden buiten. De wind die om het huis giert. Scooters die langs het huis rijden. Uiteindelijk val ik in slaap. Om een paar uur later weer wakker te schrikken. Nee, toch niets.

Drie dagen later is het zover. Middenin de nacht van zondag op maandag wordt er op mijn slaapkamerraam geklopt. In een beweging trek ik de gordijnen open. Daar staat Lars. Hij is over de schutting geklommen, heeft een tuinstoel tegen de schutting van de buren gezet en is over de balustrade op onze veranda gestapt. Ik open de deuren naar het balkon. ‘Hi ma,’ zegt hij. ‘Vraag me verder niets,’ voegt hij eraan toe. Ik sla mijn armen om hem heen. Ik ben blij en verdrietig tegelijk. Want nu wordt het lastig. Zo fijn om hem eindelijk weer in huis te hebben. Maar ik weet dat hij hier niet kan blijven. Ik mag hem niet verstoppen. Morgenochtend bel ik de instelling. En de politie. Maar dat is morgen. Eerst even slapen.

Volgende keer: De politie komt Lars halen. Tenminste, dat is het plan…

Dit is de twaalfde aflevering van een serie columns over Lars (17), een jongen met ADHD en licht autisme. Zijn gedragsstoornis brengt hem regelmatig in de problemen. Zijn moeder, Febe van Otterlo, is freelance journalist. Om privacyredenen zijn de namen in deze column gefingeerd. De naam Febe van Otterlo is een pseudoniem.

Beeld: iStock

Het bericht Zorgenzoon – deel 12: “De instelling uit Groningen belt om te zeggen dat Lars is ontsnapt” verscheen eerst op Libelle.


Karin (53) verruilde KLM voor de zorg: “Ik heb profijt van mijn ervaring”

$
0
0

Bijna dertig jaar vloog Karin (53) als stewardess de wereld over. Toen de luchtvaart door Covid-19 stil kwam te liggen, bood KLM haar cabinepersoneel een vrijwillige vertrekregeling en een introductie in andere sectoren, waaronder de zorg.

Karin deed haar laatste vlucht op 6 juni; nu werkt ze in een zorginstelling. “Mensen hebben vaak een beeld van het werk als stewardess: avontuur, reizen, afwisseling. Dat klopt redelijk, maar het zijn randvoorwaarden. Dat is niet het werk van een stewardess, het hoort erbij. Ik ben altijd een stewardess geweest die het inhoudelijke werk aan boord belangrijk vond; het zorgen voor de passagiers en samenwerken met mijn collega’s. Ik denk dat ik wat dat betreft veel profijt heb van mijn ervaring als stewardess.

Levensstijl

Ik heb twintig jaar bij Martinair gewerkt en bijna tien jaar bij KLM. Dertig jaar vliegen; het was meer een levensstijl dan een ‘echte’ baan. Ik heb een ontzettend mooie tijd gehad en zal het ook zeker gaan missen. Als stewardess maak je van alles mee, ik heb de hele wereld gezien en veel geleerd op het gebied van mensen. Maar ik merkte naarmate de jaren verstreken ook dat ik niet meer die 26-jarige was die op een bestemming altijd lekker op pad wil. Op een gegeven moment heb je daar gewoon geen puf meer voor. Na dertig jaar vliegen was ik een stuk langer bezig met herstellen van de tijdverschillen. Toen door Covid-19 de luchtvaart stil kwam te liggen en het niet goed ging met KLM  dacht ik: ‘ik ga het doen. Het is tijd voor iets anders en de zorg komt handen tekort.’

Mantelzorger

De vrijwillige vertrekregeling was voor KLM een mogelijkheid om gedwongen ontslagen te voorkomen. Mij gaf het de ruimte me te oriënteren op andere sectoren, waarbij de zorg al meteen een belangrijke was. Naast mijn werk als stewardess was ik jaren mantelzorger voor mijn moeder. Daardoor kwam ik in aanraking met instanties als Thuiszorg en dat raakte me.

Zorg

De zorg is een tak waar ik echt iets kan betekenen voor mensen. Een belangrijke drijfveer voor mij. Omdat ik jarenlang mantelzorger ben geweest, weet ik dat het ontzettend zwaar kan zijn. Ik werk nu met licht dementerende mensen. Ik ondersteun de zorgverleners en kom ook met mantelzorgers in aanraking. Bij dementie verlies je iemand al bij leven, daar zit een stuk rouw in. Ik ben me aan het oriënteren welke richting in de zorg ik op wil, maar het lijkt me bijzonder om in dat proces een stuk begeleiding te geven.

Afwisselend

Het werk als stewardess kan heel afwisselend zijn. Je werkt met mensen en die hebben allemaal hun verhaal. Al mistte ik de laatste jaren wel het persoonlijke contact met de passagiers; mensen zitten bijna de hele vlucht met een koptelefoon op. Dat is echt een andere situatie dan twintig jaar geleden.

Mooie gesprekken in de zorg

Ook in de zorg is geen dag hetzelfde en de tijd vliegt voorbij. Mooi is dat ik echt een steun kan zijn voor mensen. Ik maak wandelingen met de bewoners, geef stoelyoga, maak eten met ze, help met wassen en heb veel mooie gesprekken. De randvoorwaarden van werken in de zorg zijn uiteraard anders: als ik nu klaar ben met werken ga ik niet borrelen in een hippe bar in New York, maar doe ik lekker thuis mijn ding.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Tekst: Annemieke Riesebos. Beeld: iStock

Het bericht Karin (53) verruilde KLM voor de zorg: “Ik heb profijt van mijn ervaring” verscheen eerst op Libelle.

Moeder overleden Jeroen ontroert Tim Hofman en kijkers in reünie ‘Over mijn lijk’

$
0
0

Tim Hofman praat in de reünie van Over mijn lijk met nabestaanden van deelnemers Jeroen, Fabienne, Mirjam en Lotte. Én met Alex zelf, want die leeft nog. Tijdens een gesprek met Michelle, de moeder van Jeroen, lopen de emoties hoog op.

Ze vertelt onder meer over zijn uitvaart en hoe ongelofelijk trots ze op haar zoon is. Kijkers zijn ontroerd door de liefdevolle en krachtige manier waarop Michelle over Jeroen praat.

Hersentumor

Als Jeroen 16 jaar is, hoort hij dat zijn vader een gliobastoom heeft, een zeer agressieve hersentumor. Kort daarna overlijdt zijn vader. Het glioblastoom werd veroorzaakt door het Li Fraumeni syndroom, een genetische afwijking. In eerste instantie wilde Jeroen zich niet laten testen, maar uiteindelijk doet hij dit tóch. En helaas, ook hij blijkt de genetische afwijking te hebben. Jeroen is op 3 augustus 2020 overleden.

Viering van een mooi mens

Tijdens de reünie gaat Tim in gesprek met zijn moeder, Michelle. Ze vertelt dat de liefde van Jeroen altijd bij haar zal blijven en is nog steeds onder de indruk van de mooie uitvaart. “Wat zijn vrienden toen hebben gedaan, dat is onbeschrijfelijk”, zegt ze. En dat kan Tim beamen, want hij was ook aanwezig. “Ik had nog nooit zoiets meegemaakt”, reageert Tim met een brok in zijn keel. “Het was niet een soort collectieve neerslachtige rouw, maar een viering van een mooi mens.”

Kippenvel

In de aflevering zijn ook beelden van de uitvaart te zien. De naasten van Jeroen varen met zijn kist over het water. Langs de kade klappen en juichen talloze mensen voor Jeroen en proosten ze op hem.

De kijkers vinden het hele indrukwekkende beelden en zijn dan ook diep geraakt, schrijven ze. “Tranen in mijn ogen! Dit raakt mij zo. Ik vind haar zo’n mooi mens, net als Jeroen” en “Wat een super moeder. Respect voor haar. Kippenvel gewoon, hoe ze spreekt. En dan zo lief hoe ze Esmee erbij betrekt. Zo’n schoonmoeder wil toch iedereen. Heel veel sterkte voor deze moeder, Esmee en iedereen die Jeroen dierbaar was.”

Je kunt het gesprek tussen Tim en Michelle en de beelden van de uitvaart van Jeroen hier terugkijken.

Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het Jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Facebook ‘Over mijn Lijk’. Beeld: Bnnvara, Instagram

Het bericht Moeder overleden Jeroen ontroert Tim Hofman en kijkers in reünie ‘Over mijn lijk’ verscheen eerst op Libelle.

Hans Kazàn deelt emotioneel bericht over ongeneeslijk zieke dochter (26)

$
0
0

De familie Kazàn gaat momenteel door een moeilijke periode. Dochter Lara (26) lijdt namelijk aan een zeldzame verlammingsziekte. Ondanks alles blijft Lara heel positief en daar is vader Hans onwijs trots op.

Op Facebook deelt Hans daarover een mooi, maar emotioneel bericht. Vader en dochter worden bedolven onder lieve reacties.

Rustgevend pilletje

“Een maand geleden viel mijn gezonde, sportieve, vrolijke en coole dochter Lara (26) zonder aanwijsbare reden verlamd op de grond”, begint hij zijn bericht. “Armen, benen en oogleden kon zij niet meer bewegen.” Na een aantal intensieve neurologische onderzoeken in het ziekenhuis dachten de dokteren dat het niks ernstig was. “Neemt u maar een rustgevend pilletje en ga gewoon naar huis”, zeiden ze tegen Lara. Maar de aanvallen bleven komen. “Vier keer per dag is Lara 45 minuten lang verlamd.”

Diagnose

Uiteindelijk is dankzij haar man Kian in een ander ziekenhuis vastgesteld dat Lara lijdt aan de zeldzame aandoening Hypocalemic Periodic Paralysis. Hiervoor heeft Kian dag en nacht het internet afgezocht en belde hij met specialisten in Europa en Amerika. “Géén genezing mogelijk. Wel enige verlichting”, schrijft Hans.

Positief blijven

Maar deze diagnose heeft grote impact op het gezin van Lara. “Door de plotselinge verlammingen is het voor Lara gevaarlijk om alleen haar kinderen (1 en 3 jaar) te verzorgen, auto te rijden, enzovoorts.” Toch vindt Lara dat ze alsnog in haar handen mag dichtknijpen. “Gisteren zei ze: ‘Eigenlijk heb ik best geluk gehad. Tussen de aanvallen door kan ik gewoon lopen, dingen doen en mijn kinderen vasthouden. Stel je voor papa, dat ik de héle dag door verlamd op bed zou liggen.’ Mijn hart huilt, maar tegelijk ben ik trots op mijn sterke positieve dochter die de kracht bewijst van de uitspraak: “Kijk naar de dingen die je wél hebt en niet naar de dingen die je mist.”

Ongeneeslijk zieke dochter (26) Hans Kazàn op zoek naar hulp en lotgenoten:

Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het Jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Facebook Hans Kazàn. Beeld: Brunopress

Het bericht Hans Kazàn deelt emotioneel bericht over ongeneeslijk zieke dochter (26) verscheen eerst op Libelle.

Waarom men nú al denkt dat Nikki de Jager de Mol is

$
0
0

Terwijl het jubileumseizoen van Wie is de Mol? pas net van start is, zijn Molloten nu al op dreef met het uitvogelen wie de boel dit seizoen saboteert. Wegens een nieuwe hint zijn ze het erover eens; het zou zomaar kunnen dat Nikki de Jager de Mol is.

En dat heeft alles te maken met het nieuwe make-up palette van de Youtubster.

Wie is de Mol?

Ieder jaar maken kijkers van Wie is de Mol? er een ware sport van om voor de finale al te achterhalen wie de Mol van het seizoen is. Door op de kleinste details te letten en in de onverwachtste hoeken te kijken, lukt het knappe koppen soms om de juiste bekende Nederlander te ontmaskeren. Ditmaal is het niet anders, en zitten Molloten er vanaf het begin af aan bovenop.

Make-up palette

Vrijdag blijkt dat ze zelfs al een echte verdachte op het oog hebben, en dat is niemand minder dan Nikki de Jager. De reden? De bijzondere en ietwat opvallende naamkeuze van haar nieuwe make-up palette. Binnenkort brengt de make-up koningin van Youtube een nieuw palette vol kleuren uit, en twee van die kleuren hebben een verdachte naam: ‘Underground’ en ‘Plot Twist’.

Hint

Nu kan dit natuurlijk gewoon een creatief bedenksel van Nikki zijn, maar volgens Molloten is dit een niet zo subtiele hint dat zij de Mol van het jubileumseizoen is. Het duurt natuurlijk nog erg lang voor we weten of dit daadwerkelijk klopt, maar een opvallende naamkeuze is het wel. Wat denk jij?

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Shownieuws. Beeld: Brunopress

Het bericht Waarom men nú al denkt dat Nikki de Jager de Mol is verscheen eerst op Libelle.

Kijkers ‘The Voice Senior’ raken niet uitgesproken over outfit van Lieke van Lexmond

$
0
0

Hoewel het in ‘The Voice Senior’ om de kandidaten zou moeten gaan, ging het vrijdagavond vooral om presentatrice Lieke van Lexmond. Het jurkje dat de presentatrice droeg viel namelijk allesbehalve in de smaak bij de kijkers.

Op Twitter kwam de ene na de andere Tweet voorbij over de outfit van Lieke.

Spannende aflevering

Eigenlijk was het een heel spannende aflevering. Het draaide namelijk om de knockouts van de show, wat betekent dat coaches Gerard Joling, Ilse de Lange, Angela Groothuizen en Frans Bauer knopen moeten doorhakken en de beste kandidaat moeten uitzoeken. Met een editie vol sterke kandidaten, is dat natuurlijk niet makkelijk.

Reacties Twitter over Lieke van Lexmond

Toch waren het niet alleen de kandidaten waar de kijkers oog voor hadden. Veel mensen vonden namelijk dat presentatrice Lieke van Lexmond een wel héél bijzonder jurkje aan had. Op Twitter komt dan ook de ene na de andere negatieve opmerking voorbij. Al zijn er gelukkig ook wat mensen die de outfit van Lieke wél weten te waarderen:

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Twitter. Beeld: Brunopress

Het bericht Kijkers ‘The Voice Senior’ raken niet uitgesproken over outfit van Lieke van Lexmond verscheen eerst op Libelle.

Merlijn Kamerling over zelfmoord vader: “Op de keukentafel lag een briefje. Bel de politie, zoek me niet”

$
0
0

Nadat zijn vader Antonie Kamerling uit het leven stapte, wilde Merlijn Kamerling niets meer van hem weten. Jarenlang lang probeerde hij het onderwerp zoveel mogelijk te vermijden. Tien jaar later besloot hij echter alsnog op zoek te gaan naar zijn vader en schreef hij het boek ‘Nu ik je zie’.

In een interview met de Volkskrant vertelt hij openhartig over wat zijn zoektocht hem heeft opgeleverd en wat de zelfmoord van zijn vader met hem heeft gedaan.

Briefje op keukentafel

Hoewel Isa Hoes maar weinig heeft losgelaten over de noodlottige dag, schetst Merlijn nu alsnog een confronterend beeld van wat er die dag gebeurde. “Op de keukentafel lag een briefje. ‘Bel de politie, zoek me niet’. Zoiets stond erop,’” aldus Merlijn. Zijn moeder Isa Hoes belt 112 en zegt tegen haar zoon dat hij naar een vriendje moet gaan en diens vader, die politieman, is moet sturen. Als Merlijn aan haar vraagt wat zij dan gaat doen, antwoord ze: “Ik ga er alles aan doen om papa te redden.”

“Papa is dood.”

“Ik ben naar dat vriendje toe gerend, en toen ik weer terugkwam, stond het voor ons huis vol met politie en ambulance,” zo vertelt Merlijn. “Die flitsen staan in mijn geheugen gegrift. Als ik terugdenk aan die dag, zie ik eigenlijk alleen maar blauwe zwaailichten.” Als zijn moeder hem bij terugkomst ineens in de deuropening van de keuken ziet staan, realiseert ze zich dat haar zoon nog steeds van niks weet. “Och schat, je weet het nog niet,” zegt ze tegen hem. “Papa is dood.” Merlijn stort zich vervolgens in haar armen, terwijl de politiemensen en mannen in witte pakken hun huis omdopen tot plaats delict.

“Ik voelde me dan voor lul gezet”

Merlijn vertelt dat hij vanaf die dag liever niet meer over zijn vader wilde praten en geen beelden meer van zijn werk wilde zien. Hierdoor had hij nog maar nauwelijks herinneringen aan zijn jeugd en de relatie met zijn vader. De herinneringen die hij wél had, waren meestal geen leuke herinneringen. “Ik denk dat ik me onbewust heel erg heb gefocust op de negatieve dingen zodat ik mijn vader makkelijker van me af kon duwen. Bijvoorbeeld hoe hij in de laatste periode van zijn leven eigenlijk alleen nog maar in badjas rondliep. En dat hij me wel eens op blote voeten en in badjas naar school bracht, waar hij in de aula piano ging spelen. Dat vond ik heel vervelend, ik voelde me dan voor lul gezet.”

“Ik schaamde me juist voor hem”

“John Loudon, een vriend van mijn vader en onze oude buurman, vertelde me dat hij soms wel jaloers was op mijn vader, omdat hij zo vrij was. Dat zijn zoontje liever bij mij speelde omdat hij wist dat de papa van Merlijn alles goed vond, en het daar altijd leuk was. Zo heb ik dat zelf nooit ervaren. Dat mijn vader manisch-depressief was heb ik nooit geweten waardoor ik zijn gedrag vaak niet snapte, en hem vooral raar vond. Voor veel mensen was hij een idool, ik schaamde me juist voor hem,” Aldus Merlijn.

Extra klap op verlies van vader

Juist door de positieve verhalen van anderen over zijn vader, kreeg Merlijn alsnog een ander beeld van hem. “Toen John dat vertelde voelde ik me ineens heel schuldig omdat ik zoveel jaar boos op hem was geweest vanwege dat rare gedrag. Toen pas durfde ik toe te geven dat hij ook een hartstikke leuke vader was. Het is veel moeilijker een vader te verliezen die eigenlijk heel leuk was, dan een vader die heel stom was. Toen ik me dat realiseerde, voelde het alsof er een extra klap op het verlies van mijn vader kwam.”

“Hij nam die beslissing zonder met ons te overleggen”

Volgens Merlijn waren de eerste jaren na de zelfmoord van zijn vader ‘een zwarte wolk’. “Na mijn vaders overlijden zijn we naar Amsterdam verhuisd, waar ik geen vrienden had. Ik kwam op een nieuwe middelbare school, waar iedereen wist dat ik mijn vader was verloren. Ik was het kind van een beroemde zelfmoordenaar, zonder dat daarmee rekening werd gehouden. Ik denk dat dat ook wel een van de redenen is waarom ik na de havo nooit meer een opleiding heb willen doen. Het was een hel voor mij. Als ik mijn vader op de radio hoorde of hij in een film opdook, zette ik het meteen uit. Later stopte ik met praten en nadenken over mijn vader. Want wanneer ik wel aan hem dacht, nam ik het hem kwalijk dat hij ons in de steek had gelaten. Hij nam die beslissing zonder met mij, mijn zusje Vlinder en mijn moeder te overleggen.”

Gesprekken vrienden en familieleden

Gelukkig vond Merlijn met de nodige hulp zijn vader alsnog terug. Hij ging praten met mensen die dichtbij zijn vader stonden. Hij bezocht familieleden en vrienden die hij hiervoor altijd uit de weg ging. Hij praat met ze over Antonie, wat hij wilde, waarin ze op elkaar lijken. Wat weten zij van hem, van zijn depressies? En kunnen ze Merlijn helpen aan meer mooie herinneringen aan zijn vader? Het resultaat is het boek ‘Nu ik je zie’.

Lees het volledige interview met Merlijn hier terug.

Wilt u praten over zelfdoding of wilt u hulp op dit gebied? Bel 113 of gratis: 0800-0113. Website 113.nl

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Volkskrant. Beeld: Brunopress

Het bericht Merlijn Kamerling over zelfmoord vader: “Op de keukentafel lag een briefje. Bel de politie, zoek me niet” verscheen eerst op Libelle.

Alleenstaande moeder in ‘Mijn gezin gaat failliet’ kan op weinig begrip rekenen

$
0
0

In het nieuwe programma ‘Mijn gezin gaat failliet’ helpen verschillende ondernemers gezinnen met geldproblemen. Vrijdagavond was het de beurt aan de 46-jarige Ankie. De alleenstaande moeder heeft maar liefst drie banen, maar komt toch elke maand weer in de problemen met geld.

Kijkers kunnen echter weinig begrip voor haar opbrengen, zo blijkt al snel na een rondgang op Twitter.

Flinke schuld na scheiding

Ankie is een alleenstaande moeder van vier kinderen, zo vertelt ze in ‘Mijn gezin gaat failliet‘. Na een scheiding bleef ze achter met een schuld van 4000 euro. Hoewel ze meerdere baantjes heeft, lukt het haar maar niet om de eindjes aan elkaar te knopen. Aan presentator John Williams vertelt ze dat ze er alles aan doet om uit de geldproblemen te komen. “Ik werk een paar uurtjes in de zorg, dan een paar uurtjes als pedicure, dan ben ik een paar uurtjes moeder en dan weer een paar uurtjes in de zorg.”

Dure ingrepen

Vooral haar pedicuresalon is haar erg dierbaar. “Ik heb dit bedrijf van mijn moeder overgenomen. Zij heeft dit opgebouwd en dat wil ik niet zomaar opgeven. Dat is van mezelf en ik wil dat niet óók nog kwijtraken,” aldus Ankie. Al snel blijkt echter dat de tarieven die Ankie in haar salon vraagt, wel érg laag zijn. Daarnaast blijkt dat ze ook niet altijd de beste keuzes heeft gemaakt. Zo vertelt ze aan John dat ze een dure ooglidcorrectie én borstvergroting heeft ondergaan. Ook rijdt ze rond in een dure Mercedes Cabrio en heeft ze een koelkast en voorraadkast met vooral A-merken.

Reacties Twitter

Als selfmade miljonairs én broers Jeroen en Richard haar te hulp willen schieten, reageert ze niet heel enthousiast. De mannen vertellen haar namelijk dat ze een andere baan zal moeten zoeken, omdat ze niet genoeg geld kan verdienen met haar huidige banen. Dit betekent dat ze minder tijd in haar pedicure-salon kan doorbrengen. Ook zal ze moeten gaan werken met een budgetcoach om haar uitgaven te beperken. Vooral het feit dat ze minder in haar pedicure-salon kan gaan werken, valt bij Ankie helemaal verkeerd. Ze laat al snel weten dat het voor haar helemaal niet meer hoeft op deze manier. Op Twitter kunnen kijkers maar weinig begrip opbrengen voor haar reactie:

Eind goed, al goed

Gelukkig besluit Ankie later in het programma alsnog in het advies van de mannen mee te gaan. Ze ruilt haar energieslurpende auto in voor een zuiniger exemplaar en vindt een baan in de zorg. Haar salon krijgt een make-over zodat ze hier nog twee dagen in de week kan gaan werken.  “Ik heb er zelf keihard voor gewerkt, met hulp, maar ben echt trots op mezelf dat ik dit gedaan heb”, aldus Ankie.

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: RTL 4, Twitter. Beeld: Brunopress

Het bericht Alleenstaande moeder in ‘Mijn gezin gaat failliet’ kan op weinig begrip rekenen verscheen eerst op Libelle.


Vrouw in tranen na eenzaam verjaardagsfeestje van zoontje (5) met Down

$
0
0

TikTok staat bol van de vrolijke dansfilmpjes, maar af en toe staan er ook wat meer confronterende video’s op. Zo plaatste een moeder onlangs een video waarin ze huilend vertelt dat er maar één vriendje op het verjaardagsfeestje van haar zoontje met syndroom van Down kwam.

De video, die echt hartverscheurend is, werd in drie dagen tijd al meer dan 7 miljoen keer bekeken.

Eenzame verjaardag

In de video vertelt een vrouw dat ze onlangs voor haar zoontje een drive-by-verjaardagsfeestje had georganiseerd. Vrienden konden langs hun huis rijden en de jongen een fijne verjaardag wensen. Een hartstikke leuk idee natuurlijk, maar tot groot verdriet van de vrouw kwam er uiteindelijk maar één iemand opdagen.

“Wat als hij het beseft?”

“Dat is voor geen enkel kind leuk,” zo snikt ze in de video. “Maar mijn zoon heeft het syndroom van Down. En het deed pijn dat hij niet begreep wat er aan de hand was. Wat als hij het beseft? Wat als hij zich realiseert dat hij met opzet wordt buitengesloten? Waarom?” zo vraagt ze zich hardop af. De vrouw barst vervolgens in huilen uit en zet de camera uit.

“Wees betere ouders”

Dat er veel mensen met de vrouw en haar zoontje meevoelen, blijkt wel uit het feit dat er al meer dan 65.000 reacties onder de video staan. Veel mensen proberen de vrouw een hart onder de riem te steken. “Dit is vreselijk voor deze arme moeder, wees betere ouders,” zo reageert iemand. Een ander schrijft: “Mijn hart breekt voor haar en voor hem. Mijn zonen worden deze maand 5. Ik snap het. Het is het naarste wat er is als je kind gekwetst wordt en je daar helemaal niets aan kunt doen.”

@nosilla865The worst day. My heart is broken. Please raise your littles to be kind.♬ original sound – nosilla865

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: TikTok. Beeld: iStock

Het bericht Vrouw in tranen na eenzaam verjaardagsfeestje van zoontje (5) met Down verscheen eerst op Libelle.

André Hazes verrast zus Roxeanne tijdens concert

$
0
0

Roxeanne en André Hazes hebben elkaar weer helemaal gevonden nadat ze een lange tijd geen contact hadden. André zette zijn zus tijdens een optreden zelfs muzikaal in het zonnetje. 

Roxeanne deelde op Instagram een video van het moment en schreef daarbij: “Dit is echt het liefste ever.”

Kleine verassing

In het filmpje is te zien hoe André door de speakers roept: “En dan nu een kleine verassing.” Vervolgens zingt de zanger speciaal voor zijn zus een deel van haar hit ‘Ik Was Toch Je Meisje’. Vervolgens vraagt hij grappend: “Was dit ongemakkelijk even?” Waar Roxeanne volmondig ‘ja’ op beantwoordt. “Mijn zus is er”, roept Dré naar het publiek. “Ik ben blij dat je er bent, schat.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Dit is echt het liefste ever @andrehazes 😂❤️

Een bericht gedeeld door 𝕯𝖔𝖈𝖍𝖙𝖊𝖗 𝕯𝖗𝖊 ⚡️ (@roxeannehazes) op

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL Boulevard. Beeld: Brunopress.

Het bericht André Hazes verrast zus Roxeanne tijdens concert verscheen eerst op Libelle.

Marc van der Linden rouwt om overleden vriend

$
0
0

Koningshuisverslaggever Marc van der Linden rouwt om een goede vriend van hem die is overleden. De twee kenden elkaar al langer dan dertig jaar. 

Op Instagram plaatste Marc een foto van hem en zijn vriend met daaronder een emotionele tekst: “RIP  Lieve, grappige, onverwoestbare, trouwe Arthur aka @papi.madrid. Meer dan dertig jaar geleden leerde ik je kennen in de Havanna in Amsterdam waar je in een witte bontjas en je mooie ogen en bos met donkere krullen met je grote bek ruzie maakte met bijna iedereen. Maar niet met mij”, schrijft hij.

Sterfelijkheid

“In de dertig jaar dat ik je gekend heb, heb ik vooral met je gelachen. In Amsterdam, Los Angeles en Barcelona. Pas nog, nadat ik uit het ziekenhuis kwam, spraken we over geconfronteerd worden met je eigen sterfelijkheid. En heel serieus maar we eindigden gierend van het lachen toen bleek dat we allebei dezelfde persoon ontmoet hadden. We spraken dat we elkaar wéér snel moeten zien. Dat gaat nooit meer gebeuren helaas. Ik ga je missen, maar je bent onvergetelijk. T.N.Ts.B.H”, met deze woorden sluit de koningshuisverslaggever zijn bericht af.

Marcs volgers wensen hem veel sterkte toe. Onder andere William Rutten, Olcay Gulsen en Justine Marcella condoleerden hem met dit grote verdriet.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

RIP❤️lieve, grappige, onverwoestbare, trouwe Arthur aka @papi.madrid Meer dan dertig jaar geleden leerde ik je kennen in de Havanna in Amsterdam waar je in een witte bontjas en je mooie ogen en bos met donkere krullen met je grote bek ruzie maakte met bijna iedereen. Maar niet met mij. In de dertig jaar dat ik je gekend heb, heb ik vooral met je gelachen. In Amsterdam, Los Angeles en Barcelona. Pas nog, nadat ik uit het ziekenhuis kwam spraken we over geconfronteerd worden met je eigen sterfelijkheid. En Heel serieus maar we eindigden gierend van het lachen toen bleek dat we allebei dezelfde persoon ontmoet hadden. We spraken dat we elkaar wéér snel moeten zien. Dat gaat nooit meer gebeuren helaas. Ik ga je missen, maar je bent onvergetelijk. T.N.Ts.B.H

Een bericht gedeeld door Marc van der Linden (@marcvanderlindenm) op

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Shownieuws. Beeld: Brunopress. 

Het bericht Marc van der Linden rouwt om overleden vriend verscheen eerst op Libelle.

Huisvriendin Caroline van Eeden: “Ik wil het goedmaken met Martien”

$
0
0

Caroline van Eeden vertelt in een interview met De Telegraaf dat ze graag weer contact wil met Martien Meiland. Sinds het vertrek van Caroline elf maanden geleden hebben de twee elkaar niet meer gesproken.

Huisvriendin Caroline van Eeden verliet Chateau Marillaux na onenigheid met familie Meiland. Het samenwonen bleek toch iets te intens. “Inmiddels gaat het weer goed met me en kan ik ook volmondig zeggen dat mijn deur voor Martien wagenwijd open staat. Onze wegen zijn gescheiden en we verloren elkaar uit het oog, maar ik voel absoluut geen rancune richting de familie. Soms pas je even niet meer bij elkaar, maar het liefst zou ik zo snel mogelijk weer een lekker wijntje met Martien drinken. Ik mis hem”, vertelt Caroline in het interview.

Erica en Maxime

Erica en Maxime zou Caroline ook nog graag een keer zien.“Maxime is een slimme griet die het in zich heeft een mooi gezinnetje te stichten en een eigen bedrijf op te starten. Ze wonen nu erg teruggetrokken in de Achterhoek en dat past wel bij ze. Ze zijn namelijk graag ’met het gezin’.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Shownieuws. Beeld: SBS. 

Het bericht Huisvriendin Caroline van Eeden: “Ik wil het goedmaken met Martien” verscheen eerst op Libelle.

Honderden demonstranten op Museumplein voor vluchtelingen Moria

$
0
0

Honderden mensen stonden zaterdag op het Museumplein in Amsterdam. Ze vroegen aandacht voor de vluchtelingen die verbleven in kamp Moira. 

In vluchtelingenkamp Moria, op het Griekse eiland Lesbos, brak afgelopen dinsdagnacht een grote brand uit. Duizenden mensen werden daardoor dakloos. Op het Museumplein demonstreerden zo’n 1500 betogers daarom voor een humaner asielbeleid. Tijdens het protest droeg iedereen een mondkapje en hield iedereen 1,5 meter afstand. Verschillende organisaties, waaronder Vluchtelingen Werk Nederland en Stichting Vluchteling, organiseerden dit protest onder de noemer ‘Evacueer Moria’.

Jesse Klaver

De organisatie wil dat Nederland onmiddellijke opvang biedt aan minstens vijfhonderd kinderen uit Moria. Voorman Jesse Klaver van GroenLinks was ook aanwezig. Hij uitte kritiek op zijn politieke collega’s: “Ik schaam me dat wij hier vandaag moeten staan. Het zou niet nodig moeten zijn”, zei hij tijdens de demonstratie. Er was ook een minuut stilte voor de vluchtelingen in Moira.

Kritiek

Donderdag werd bekend dat Nederland bereid is honderd vluchtelingen uit Moria op te nemen. Daar is veel kritiek op. Verschillende partijen zijn het er niet mee eens dat deze honderd worden afgetrokken van de vijfhonderd vluchtelingen die Nederland volgend jaar verplicht zou opnemen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Metro, NOS. Beeld: iStock

Het bericht Honderden demonstranten op Museumplein voor vluchtelingen Moria verscheen eerst op Libelle.

Viewing all 16070 articles
Browse latest View live